21 Aralık 2011 Çarşamba

Can Yeleği Giyme Hareketi ( CYGH)

Merhaba Denizci Dostlar,

Hepimiz biliriz, trafikte emniyet kemeri kullanmak hayat kurtarır. Bunun denizdeki karşılığı ise " can yeleği giymek hayat kurtarır" sloganıdır.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın web sitesinden yaptığım taramaya göre; amatör denizciler genelde hafta sonu denize çıktıklarından, tehlikeli durumlar/ batmalar/ kazalar da haftasonları oluyor. Bunun yanısıra can yeleği giyilmemesi de ölümlü kaza sayılarının  artmasında büyük bir etken.  CYGH ( Can Yeleği Giyme Hareketi ) adlı girişimimizi destekliyorsanız siz de can yeleğinizi giyin, giymeyenleri uyarın.

Güvenlik ana ilke olunca çocuklar da unutulmamış. Yukarıda çocuklar için özel olarak tasarlanmış "çocuk can yeleği" görülebilir.



Bizim sevimli can dostlarımızı da unutmak olmaz. Onlar için de özel tasarlanmış " evcil hayvan can yelekleri" nin olduğunu bilmek ve onları kullanmak CYGH ( Can Yeleği Giyme Hareketi ) nin olmazsa olmaz ilkelerinden.

Bir deniz yolculuğuna çıkıldığında teknenin / geminin büyüklüğüne bakılmadan yapılacak ilk iş; tahsis edilen can yeleğini bulmak ve onu giyerek denemek olmalıdır.   

CYGH ( Can Yeleği Giyme Hareketi ) nin size ihtiyacı var. Sizi aramızda görmek için lütfen can yeleğinizi her denize çıktığınızda giyin. Çocuklarınıza ve evcil hayvanlarınızı da giydirmeyi unutmayın...
   

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa