3 Şubat 2012 Cuma

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı ( TÜDAV)

TÜRK DENİZ ARAŞTIRMALARI VAKFI ( T Ü D A V)

DENİZLERİMİZ HALA KORUMAYI GEREKTİRECEK KADAR ZENGİNLİĞE SAHİP
Elimizde kalanlari korumanin zamani çoktan geldi. Artik eski hatalari yapmamaliyiz. Önce neleri kaybettik, niçin kaybettik ve nasil koruyabiliriz sorularinin cevaplari için araştirmalar yapiyoruz, yapacağiz, yaptiracağiz. Kiyilarimiz arasinda el değmemiş güzellikleri barindiranlar var. Milyonlarca canli beslenmek ve neslini devam ettirmek için kiyilarda toplaniyor. Lagünler, akarsu ağizlari su canlilari için bol besin bulunduruyor. Hemen görmesek de bastiğimiz kumlar hayat kayniyor. Boğazlarda balik göçleri hala devam ediyor. Karadeniz'de çok ender de olsa foklara rastlaniyor. Üstelik su samuru da var. Yunuslar bütün görkemleriyle engin maviliklerde bizi selamliyor. Suyun altina baktiğimizda inanilmaz güzellikte, civil civil bir yaşam görebiliyoruz. Deniz çayirlari bir çok canli grubunu barindiriyor. Karadeniz'den hamsi az da olsa çikiyor. Ege'de, Akdeniz'de kaya kovuklarinin ilginç bekçileri: Orfozlar, mürenler, ahtapotlar... Ama hepsi bizim kararliliğimiza bağli: Ya denizleri araştirip korumaya karar vereceğiz; ya da bu zenginlikler azalmaya devam edecek.

TÜRK DENİZ ARAŞTIRMALARI VAKFI'NIN HEDEFLERİ
Bilgi Bankası
Denizlerimizle ilgili yapılan çalışmalar dağınık olduğundan, isteyen kişilerin, istediği bilgilere ulaşması da zordur. Bu nedenle bir veri tabanı oluşturulmaktadır. Türk Boğazları'ndaki Kazalar ile Karadeniz Kaynakçası vakfımız tarafından hazırlanmıştır.
Araştırma
Biyolojik çeşitlilik başta gelmek üzere Türk Deniz Araştırmaları Vakfı, çeşitli araştırma projelerini gerek kendi kaynaklarıyla, gerekse kaynak temin edecek kişi ve kurumlarla ilişkiye geçerek desteklemektedir. Bu kapsamda Türk Boğazları konusunda uzun dönemli bir proje yürütülmektedir.
Yayın
Araştırmalar bir yandan Türkçe ve yabancı dilde bilim dünyasına sunulurken; öte yandan denizlerimizi tanıtmak ve sevdirmek amacıyla kamuoyuna rehber kitaplar da hazırlanmaktadır..
Eğitim
Denizlerimizle ilgili her türlü bilginin geniş kitlelere ulaştırılmasına Deniz Vakfı büyük bir önem vermektedir. Belli dönemlerde seminer ve koruma önlemleri özellikle balıkçılara ve diğer toplum katmanlarına anlatılmaktadır.
Özel Koruma Alanları
Hem araştırma ve uygulamaların yapılabileceği, hem de kişilerin deniz yaşamıyla tanıştırılabileceği sualtı deniz parkı ve özel koruma alanları oluşturulması konusundaki çabalarımız devam etmektedir.
Denizlere güzellikler katan deniz gülü Türkiye sularında yaşıyor

İletişim Bilgilerimiz   
Telefon:+ 90 216 424 07 72
Faks:+ 90 216 424 07 71
Posta Adresi:P.K. : 10 , Beykoz, 81650, İSTANBUL
E-posta: tudav@tudav.org Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
 Mali Destek
Türkiye denizlerinin tanınmasında ve korunmasında neden sizin de katkınız olmasın?
Ayrıca websitemize reklam vererek de katkıda bulunabilirsiniz.
Bağışlarınızı;
Ziraat Bankası - Beykoz
Türk Lirası (TL): 2589387-5001
IBAN
(TL): TR840001000532025893875004

TÜDAV hesabına yatırabilirsiniz.Faks ya da telefon kullanarak kredi kartı ile bağış yapabilirsiniz.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa