3 Mayıs 2012 Perşembe

Deniz Temiz Derneği- TURMEPA Acil Mavi Hattı 444 67 67

TURMEPA

Kuruluş ve Tarihçe
DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla, 8 Nisan 1994 yılında Rahmi M. Koç'un kurucu başkanlığında, Deniz Ticaret Odası ve bir avuç deniz sevdalısıyla birlikte başlatılmış bir sivil toplum hareketidir. Hayata geçirdiği projelerle, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda kamuoyunun yakından tanıdığı DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, 17 yıl içinde Türkiye’nin önde gelen deniz odaklı sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir.

Kurulduğunda 29 üyesi olan DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, bugün; 350'si kurumsal olmak üzere 1000'e yakın üye sayısına ulaşmış, bir sivil toplum kuruluşu olarak, HOPA'dan İSKENDERUN'a (adalar dahil) kadar uzanan 8.333 km'lik kıyı şeridinde şube, bölge koordinatörlükleri ve gönüllü ordusuyla denizleri yaşatma çabalarına devam etmektedir.

Dernek, Bakanlar Kurulu'nca 19.06.2000 tarihinde alınan kararla, kamu yararına çalışan dernek statüsünü elde etmiştir.

1995 yılında yayınladığı "Denizleri Koruma Deklerasyonu" ile BM Çevre Programı, IMO, The Club of Rome, ICS ve IUCN gibi organizasyonların uluslararası platformlarda desteklerini alan dernek, aynı zamanda, 2011 yılında uluslararası platformda Çevre Yönetim Sistemi belgesi olarak bilinen ISO 14001 belgesini almaya hak kazanmıştır.


Our History

DenizTemiz Association/ TURMEPA is a civil society movement founded by Rahmi M. Koç and the Shipping Chamber of Commerce on April 8, 1994 with the objective of making the protection of our coasts and seas a national priority and creating a legacy of a sustainable Turkey for future generations.

 HEDEFİMİZ (MİSYON & VİZYON)

Türkiye’nin denizlerini ve suyollarını koruma konusunda önemli bir rol üstlenen TURMEPA, ülkemizin bu alanda faaliyet gösteren lider sivil toplum kuruluşudur. Ülkemiz, deniz ve kıyılarının gerek doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel kaynakları, gerekse biyolojik çeşitliliği ve hem sualtı hem su üstü canlı ve cansız varlıkları açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biridir.

 DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, kurulduğu günden bu yana deniz ve kıyılarımızın korunmasını ulusal bir öncelik haline getirerek gelecek nesillere, kalkınmada sürdürülebilirlik hedefine ulaşmış yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.
Our Goals

Mission

TURMEPA's mission is to contribute to the preservation of seas and coasts as a national priority and to create a country that has reached sustainable development goals for future generations.

Vision

Taking its strength from public support, TURMEPA's vision is to become the most effective force behind the implementation and execution of national and international laws and treaties for the protection of seas and coasts.

KURUCU VE ONURSAL BAŞKAN'IN MESAJI

Kıymetli Denizciler ve Deniz Dostları;

Ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla çıktığımız yolda tam 17 seneyi geride bıraktık. Bu 17 sene içerisinde gerek üye sayımız, gerekse yürüttüğümüz projelerle deniz ve kıyılar konusunda Türkiye'nin lider sivil toplum kuruluşlarından biri haline geldik. Halkımızdan, işbirliği içerisinde olduğumuz kamu kuruluşları, üniversiteler, belediyeler, Deniz Ticaret Odaları ve sivil toplum kuruluşlarından aldığımız destekle 800'e yaklaşan sayıda üyemiz ve şubelerimizle denizleri koruma ve yaşatma çabalarına devam etmekteyiz.

Kurucusu olduğum ve Onursal Başkanlığı’nı yürüttüğüm TURMEPA’nın, ilk yıllarından itibaren özellikle eğitim çalışmalarına büyük önem verdik. Bugün memnuniyetle görüyorum ki anaokulundan başlayıp, ilköğretim ve lise çağındaki öğrencileri kapsayan eğitim projelerimizin yanı sıra, öğretmenlere, denizcilik sektörünün tüm çalışanlarına, ev kadınlarına ve toplum liderlerine yönelik düzenlediğimiz eğitim programları yavaş yavaş meyvesini vermeye başlamış. Deniz ve kıyıların korunmasına yönelik faaliyetler, yalnızca denizlerle ilgilenenlerin değil, toplumun her kesiminden genç- yaşlı fark etmeksizin çoğunluğun farkında ve bilincinde olduğu önemli bir konu haline gelmiş.

Bizim gayemiz bir kıvılcım çakarak bu hayati konunun önemini dile getirmektir. Yediden yetmişe kadar herkesin el birliği ve güç birliğine ihtiyacımız vardır.

Ülkemizin denizleri, kıyıları ve çevresinin korunmasında üstlendiğimiz öncü ve lider rolün gerçekleştirmesinde desteğini ve güvenini bizden esirgemeyen tüm üyelerimize ve siz çok kıymetli deniz sever dostlarımıza şükranlarımı sunarım.

UNUTMAYALIM Kİ, KİRLETTİKTEN SONRA TEMİZLEMEK, BAŞTAN KİRLETMEKTEN, ÇOK DAHA PAHALI, MEŞAKKATLİ VE ZAMAN ALICIDIR…

RAHMİ M. KOÇ


TURMEPA İZMİR ŞUBESİ

Geza DOLOGH – DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Şube Başkanı

E-Mail: geza.dologh@denizticaretodasi.org

Tel: (232) 425 72 15

Fax: (0232) 441 87 96



Şube Adresi:

İZMİR Deniz Ticaret Odası Cumhuriyet Bulvarı No:88 K:1

Pasaport – İzmir



GÖNÜLLÜ ÜYELİK

GÖNÜLLÜ ÜYELİK: 10 TL

Derneğin amaç ve hedeflerine yönelik etkinliklerine gönüllü olarak katılarak ve temiz denizler mücadelesine 10 TL katkıda bulunanlar, ‘Derneğin Gönüllü Üyesi’ olarak kabul edilir. Bu kategoridekilerin, gönüllü üye olarak yararlanacağı imkanlar aşağıdadır:

  • Gönüllü üyelere, ‘TURMEPA’YA HOŞGELDİNİZ’ tanıtım paketi ile birlikte makbuz , ‘Gönüllü Üyelik’ kartı;
  • Gönüllü üyeler, aylık e-bülten ile dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirilir;
  • Derneğin web sitesinde ‘Gönüllü Üyeler’ başlığı altına gönüllü üyenin ismine yer verilir;
  • Gönüllü üyelerin, derneğin düzenlediği bazı etkinlerde yer alma imkanı sağlanır.

BİREYSEL ÜYELİK

MERKEZ ÜYELİĞİ: 250 TL (Yıllık Bedel)

Bu kategorideki bireysel üyeler, derneğin genel merkezine üye olup aşağıdaki imkânlardan faydalanır:

  • Bireysel üyelere, ‘TURMEPA’YA HOŞGELDİNİZ’ tanıtım paketi ile birlikte makbuz ve ‘TURMEPA Üyelik Kartı’ gönderilir;
  • Bireysel üyelere, TURMEPA şapkası ve iki ayda bir yayınlanan ‘DenizTemiz’ dergisi aboneliği hediye edilir;
  • Bireysel üyeler, aylık e-bülten ile dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirilir;
  • Derneğin web sitesinde ‘Bireysel Üyeler’ sayfasında üye ismine yer verilir;
  • Bireysel üyeye, TURMEPA’nın etkinliklerine katılma imkanı tanınır.
ŞUBE ÜYELİĞİ: 50 TL (Yıllık Bedel)

Bu kategorideki bireysel üyeler, yaşadıkları ilin sınırları içinde hizmet veren dernek şubesine kayıtlı olup, aşağıdaki imkânlardan faydalanırlar:

  • Bireysel şube üyelerine, TURMEPA’YA HOŞGELDİNİZ’ tanıtım paketi ile birlikte makbuz gönderilir;
  • Bireysel şube üyelerine, ‘DenizTemiz’ dergisi aboneliği ile TURMEPA şapkası hediye edilir;
  • Bireysel şube üyeleri, aylık e-bülten ile dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirilir;
  • Derneğin web sitesinde “Şube Üyeleri” sayfasında üye ismine yer verilir;
  • Bireysel üyelerin, derneğin lokal etkinliklerine katılma imkanı tanınır.


ÖĞRENCİ ÜYELİĞİ: 20 TL (Yıllık Bedel)

Bu kategorideki öğrenci hüviyeti taşıyan bireysel üyeler, aşağıdaki imkânlardan faydalanırlar:

Bireysel öğrenci üyelerine, TURMEPA’YA HOŞGELDİNİZ’ tanıtım paketi, üyelik kartı ile birlikte makbuz gönderilir;

  • Öğrenci üyelere,TURMEPA şapkası hediye edilir;
  • Öğrenci üyeler, aylık e-bülten ile dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirilir;
  • Derneğin web sitesinde “Öğrenci Üyeler” sayfasında üye ismine yer verilir;
  • Öğrenci üyelerin, derneğin etkinliklerine katılma imkanı tanınır.

TÜZEL ÜYELİK

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA’ya, yıllık tüzel aidatı yatırarak destek olan kuruluşlar, bir yıl boyunca “TURMEPA Tüzel Üye” ünvanını taşıma hakkına sahiptirler. TURMEPA, yıllık aidat bedeli olan 2.000 TL (Denizle doğrudan ilişkili olan tüzeller: aidat + bağış) ile derneğin proje ve etkinliklerini destekleyen tüzel üyelerine, aşağıdaki imkânları tanımaktadır:

  • Tüzel üyelere, “TURMEPA’ya Hoşgeldiniz” tanıtım paketi ile birlikte derneğin Yönetim Kurulu Başkanı’nın imzasını taşıyan çerçeveli ‘Teşekkür sertifikası’ ile makbuz gönderilir;
  • Deniz ile doğrudan ilişkili olan tüzel üyeye, kurumsal üyeliğin yanı sıra bireysel üyelik hakkı tanınır;
  • Tüzel üyenin adı veya logosu, derneğin kurumsal web sitesinde ‘Tüzel Üye’ başlığı altında ve derneğin iki aylık yayını olan DenizTemiz dergisinde “Tüzel Üyelerimize Teşekkür Listesi”nde yer alır;
  • Tüzel üye, derneğin yapacağı sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerine davet edilir;
  • Tüzel üyeye derneğin her türlü yayını gönderilir;
  • Ayrıca tüzel üyenin, derneğin ileride üyelerine mal ve hizmet alımlarında sağlayabileceği ayrıcalıklardan yararlanma hakkına sahiptir.

Çevre Dostu TURMEPA Ürünleri

·         DenizTemiz Derneği olarak insan ile doğa arasında denge kurulmasının, doğal kaynakları tüketmeden gelecek kuşakların ihtiyaçlarının karşılanmasının ve kalkınmada sürdürülebilirlik sağlanmasının hepimizin görevi olduğunu düşünüyoruz.

·         DenizTemiz Derneği olarak insan ile doğa arasında denge kurulmasının, doğal kaynakları tüketmeden gelecek kuşakların ihtiyaçlarının karşılanmasının ve kalkınmada sürdürülebilirlik sağlanmasının hepimizin görevi olduğunu düşünüyoruz. Küresel ısınma ve kuraklığın ülkemizde ciddi tehditler oluşturduğu şu günlerde, TURMEPA, misyonu doğrultusunda önemli bir çalışmayı daha gerçekleştirdi: Çevre Dostu Temizlik Ürünleri.

Hayatımız için çok önemli ve en kısıtlı kaynaklarımızdan biri olan sudan tasarruf edilmesi, aynı zamanda denizlerin korunması ve çevrenin kirletilmemesi ilkesinden yola çıkarak doğal hammaddelerden elde edilen, suda biyolojik çözünürlüğü olan, doğada biyolojik birikme yapmayan, ayarlı köpüğü sayesinde kolay durulama sağlayarak su tasarrufuna imkan veren ve ambalajları geri dönüşümlü ürünler hazırladık.

Çevre dostu TURMEPA markalı ürünlerimizi; Marinalar, Opet Bayileri, Migros, Tansaş, Makro, Koçtaş, Metro ve West Marine’den temin edebilirsiniz. Bu seçiminizle, ülkemiz deniz ve kıyılarının korunmasına, yaşanabilir bir çevreye sahip olma yolunda yaptığımız çalışmalara destek olabilirsiniz.

Şehirlerde, tüm atıkların kanalizasyonlarla, yer altı sularına, göl, nehir, derelere ve dolayısı ile denizlere karışabildiği düşünüldüğünde konunun önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Kısıtlı su kaynaklarımızın kirletilmemesi ve tasarrufu açısından çok önemli olan bu ürünlerin satışından elde edilen gelir, deniz kirliliği ile mücadele amaçlı projelerde kullanılmaktadır.

Sıvı Sabun:
Deniz suyuyla bile ellerinizi temizlemek için özel olarak formüle edilmiştir. Cildinizin dostudur. Ellerinizi korur, bakımlı ve yumuşacık olmalarını sağlayarak hoş bir koku bırakır. Formulasyonu doğada çözünebilir özelliğe sahiptir.

Genel Yüzey Temizleyici:
Deniz suyuyla bile tüm yıkanabilir yüzeyleri temizler ve parlatır. Ana temizlik maddesi doğal hammaddelerden elde edilen ve doğada çözünebilen sabun bazlıdır.

Bulaşık Deterjanı:
Deniz suyuyla bile en ağır yağlı ve kirli bulaşıklarınızı temizlemek için özel olarak formüle edilmiştir; doğada çözünebilir özelliğe sahiptir. Ayarlı köpüğü sayesinde kolay durulama sağlar. Çevre ve cilt dostudur.

Ağır Yağ Çözücü:
Her türlü yağ lekesi, motor yağı,zift, katran ve boya lekelerini kolaylıkla temizler. Bitki özlü doğada çözünebilir hammaddelerin bileşimi ile yağlı ve kirli yıkanabilir yüzeylerde temizlik ve parlaklık sağlar. Kaynak: www.turmepa.org.tr

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa